Красота!!! Нетърпението, потрепващо в ноздрите... вятърът в гривата... свободата в копитата... изваяното, незнаещо покой тяло! Усещам ги, сякаш някога са ми били присъщи... Непрестанният бяг, гладът, после ширналото се зелено поле, дъждът... радостно желан, когато носи хлад в зноя и тревожно барабанящ в студената есен... и още... Нещо забравено и толкова красиво дълбоко в мен! Странно, във всеки един момент съществува абсолютно всичко, но ние осъзнато или не, виждаме онова, което най-съкровената ни същност вика. Кой ли е фотографът? Какво ли е видял и усетил той?
петък, 15 август 2014 г.
Нумерология: Лично число 4
Всеки човек се ражда с лично число, което определя каква ще е съдбата
му. Можете да разберете какво е вашето лично число, като съберете
цифрите на датата, месеца и годината на раждането си и продължите да ги
събирате, докато се получи едноцифров резултат.
Хората с четно
лично число, каквото е четири, са любвеобилни и артистични. Те намират
възможност да изразят своята творческа натура във всяка една ситуация.
В
поведението на хората с лично число четири има много черти, които ги
доближават до децата. Въпреки това човек с лично число четири е склонен
към наистина смели прояви.
Хората с това лично число са
уравновесени, трудолюбиви и обичат самостоятелността. За тях най-важно е
да спят спокойно и да нямат проблеми със съвестта си.
Всяка работа, която трябва да изпълнят, те правят внимателно и последователно и точно затова винаги имат голям успех, независимо от сферата им на изява.
Но ако вече са решили да направят нещо, няма сила, която да ги накара да размислят. В такива случаи няма препятствия, които те да не могат да преодолеят.
Като цяло хората с лично число четири са традиционалисти, които се ръководят от разума и логиката при взимането на решения.
Те
не са импулсивни, но понякога взимат грешни решения, защото се
ръководят от емоциите си. Понякога пък пропускат блестящи възможности
само защото имат съмнения в крайния резултат.
Хората с лично число четири са умни, но и много уязвими. В това отношение са като малки деца – и най-малката обида може да ги съсипе.
Човек с лично число четири има малко приятели, но те са за цял живот. На хора с лично число четири винаги може да се разчита.
Сред негативните им черти са мързелът, ревността, раздразнителността, инатът, както и вечният им консерватизъм.
Хората
с лично число четири ще се проявят най-добре там, където има нужда от
концентрация и предпазливост. Те могат да изпълняват монотонни задачи,
пред които другите се чувстват безсилни.
http://sanovnik.bg/
сряда, 13 август 2014 г.
Момчето с облак в ръка - Шийна Пъг
Той не притежава много: нито работа
ни покрив, ни великите надежди,
но си има облак във ръката
и си мисли, щом го стисне,
над града ще падне дъжд,
и си мисли, би разнищил
пухкавото му валмо на мъгла от
фини нишки да изтрие всичко с нея,
и си мисли, че ще може да издуха
тъй високо тоз часовник от глухарче,
та не би се приземил отново,
мисли си, че би го хапнал,
вкус на бяла ружа, плъзгаща се в него,
пълнеща го с празнота, дордето
се превърне във пространство,
и си мисли, щом е празен и изпълнен,
вече може да отплува.
http://chitanka.info/text/21166-momcheto-s-oblak-v-ryka
Имамбаялдъ
Имамбаялдъ е традиционно ястие от турската кухня,
което е свързано с много легенди. Една от тях разказва, че
мохамеданският духовник Имам припаднал от възхищение когато за пръв път
опитал това ястие.
Преди да ви споделим рецептата за имамбаялдъ ще
ви разкажем още една легенда. Друга приказка за това турско ястие
разказва, че свещеник се оженил за дъщерята на търговец на маслиново
масло. Нейната зестра се състояла от дванадесет буркана от най-добрия
зехтин, с който тя всяка вечер приготвяла патладжан, варен в този зехтин
и с домати и лук. На тринадесетия ден, нямало патладжанено ястие на
масата. След като получил информацията, че няма повече зехтин, имамът
припаднал!
Съставки:
4 средни глави лук
4 скилидки чесън
6 средно големи, узрели, обелени домата
100 мл зехтин
5-6 с.л. нарязан магданоз
3 с.л. захар
5 с.л. пресен лимонов сок
сол
пипер
зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера с вряща вода, бланширайте патладжаните за 7-8 минути, след което ги отцедете и подсушете. Леко запържете лука със зехтин, добавете счукания чесън и обелените, нарязани на кубчета домати. Всичко задушете за 10 минути, а накрая изсипете нарязания магданоз. Срежете патладжаните на половина и извадете малко от вътрешността им. Нарежете вътрешността, смесете я със зеленчуците, подправете на вкус с лимонов сок и подправки. Половинките патладжан напълнете с плънка, полейте с останалия зехтин и поставете във фурната. Печете 45 минути при температура 180 C°.
Абонамент за:
Публикации (Atom)