четвъртък, 18 септември 2014 г.

Запечени броколи

 
  Продукти:

  броколи - замразени 300 гр.
  гъби - 300 гр.
  шунка - 100 гр.
  кашкавал - 200 гр.
  масло - 50 гр.
  сол
  черен пипер

   Приготвяне:

Гъбите се почистват и нарязват на по-едро. Смесват се с броколите и шунката в подходящ за печене съд. Подправят се със солта и пипера и върху тях се поставят парченца краве масло. Слагат се да се пекат. (Ако ги сложите в керамичен съд, то нека фурната е студена, ако пък са в тавичка - може и в топла фурна).
След като вече са се изпекли до готовност, се поръсват с настъргания кашкавал.
Връщат се във фурната и се допичат до разтопяване на кашкавала.

http://recepti.gotvach.bg/