петък, 19 април 2013 г.
четвъртък, 18 април 2013 г.
сряда, 17 април 2013 г.
Пълнени макови кексчета
Продукти за тестото
2 яйца
125 г пудра захар
120 мл прясно мляко
180 г мак
настъргана кора от 1 лимон
1 ванилия
220 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
125 г стопено масло
Пълнеж
250 г натурално крема сирене
1 ч.ч. течна сметана
1 ванилия
100 г захар
1 с.л. ситно накълцани портокалови кори
тъмно сладко по избор
2 яйца
125 г пудра захар
120 мл прясно мляко
180 г мак
настъргана кора от 1 лимон
1 ванилия
220 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
125 г стопено масло
Пълнеж
250 г натурално крема сирене
1 ч.ч. течна сметана
1 ванилия
100 г захар
1 с.л. ситно накълцани портокалови кори
тъмно сладко по избор
Приготвяне
* Разбийте яйцата и захарта на крем. Добавете прясното мляко, мака, ванилията и лимоновата кора. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта. Добавете го съм яйчната смес и разбъркайте. Накрая сипете и течното масло.
* Разпределете тестото във формичка за кексчета, в леглата на която сте поставили хартиени чашки. Напълнете ги не-повече от 2/3 от вместимостта им.
* С миксер или бъркалка разбъркайте на хомогенен гъст крем всички продукти за пълнежа. Сипете го в пош с по-широк накрайник. Ако нямате такъв може да ползвате найлоново пликче на което да отрежете единия ъгъл преди пълненето на кексчетата.
* В средата на маковото тесто забодете накрайника на поша и опрете почти до дъното на формата. Шприцнете от крема докато видите, че почти цялата книжна капсула се изпълва с тесто и крем.
* Разбийте яйцата и захарта на крем. Добавете прясното мляко, мака, ванилията и лимоновата кора. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта. Добавете го съм яйчната смес и разбъркайте. Накрая сипете и течното масло.
* Разпределете тестото във формичка за кексчета, в леглата на която сте поставили хартиени чашки. Напълнете ги не-повече от 2/3 от вместимостта им.
* С миксер или бъркалка разбъркайте на хомогенен гъст крем всички продукти за пълнежа. Сипете го в пош с по-широк накрайник. Ако нямате такъв може да ползвате найлоново пликче на което да отрежете единия ъгъл преди пълненето на кексчетата.
* В средата на маковото тесто забодете накрайника на поша и опрете почти до дъното на формата. Шприцнете от крема докато видите, че почти цялата книжна капсула се изпълва с тесто и крем.
Изпечете кексчетата в предварително загрята на 180* фурна докато се надуят и апетитно порозовеят.
След като леко се охладят напълнете получилите се вдлъбнатини със сладко и гарнирайте с резен портокал. Да ви е сладко!
вторник, 16 април 2013 г.
Абонамент за:
Публикации (Atom)