понеделник, 30 декември 2013 г.

Трюфели с лешници

Продукти:
300 г черен шоколад
150 мл течна сметана
100 г смлени лешници
1 с. л. ликьор или ром

 Приготвяне:
• За рецептата "Трюфели с лешници" шоколада и сметаната се загряват на водна баня до разтапяне на шоколада, снема се от огъня, добавя се ликьора и се оставя да изстине.
• Добавят се лешниците и сместа се поставя в хладилник за няколко часа да застине.
• С помощта на лъжичка и с мокри ръце се оформят топчета (трюфели), нареждат се в тавичка и се поставят в камерата за около час.
• Разтопява се черен шоколад на водна баня (около 200 г) и изстудените трюфели с лешници се потапят и се отцеждат.

 Източник: http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpabet_list=%D0%A2&id=6248&name=Tryufeli-s-leshnitsi