неделя, 19 октомври 2014 г.

БАГЕЛ С МАСЛО

 
Продукти:
550-600гр.брашно
1/2 мая/20гр./
1с.л.захар
1с.л.мед
1ч.л.сол
50гр.меко масло
300мл.топла вода

За варене:
1.500л.вода
3ч.л.сода бикарбонат
3ч.л.сол

Още:
сусам

 Приготвяне:
Замесете гладко тесто и го оставете да втаса. 
Втасалото тесто разделете на 14 равни части. Оформете хубави топчета. Всяко топче пускате за 30 секунди във вряща вода със сода и сол.Вадете ги на обложена тава с хартия и намазана с олио. Поръсете всяко със сусам,и с остър нож ги резнете на няколко места. Печем/без да втасват/ на 200 градуса до готовност.
Не ги покривайте за да останат хрупкави!