около 12 бишкоти
около 80 ml Marsala (сладко италианско вино)
1 пак. Крем Тирамису-Oetker
200 g студена течна сметана
какао Dr. Oetker
нес кафе
Приготовление:
Покрийте дъното на купа с фолио за свежо съхранение. Накиснете за кратко бишкотите в 50мл от виното и ги наредете плътно в купата. Поръсете ги малко смес от какао и нес кафе. Пригответе крем Тирамису според указанията на опаковката, но само с 200мл сметана като накрая добавете и останалите 30мл вино и разбъркайте. Излейте го в купата, така че да залее изцяло бишкотите (при нужда леко ги натиснете надолу) и поставете шарлотата за 4 часа в хладилник. Преди поднасяне извадете купата от хладилника и внимателно я обърнете върху плоска чиния. Махнете купата, внимателно отстранете фолиото и я поръсете със смес от какао и нес кафе.
Съвет: За оптимален вкус поднесете шарлотата на следващия ден, така ароматите ще са се смесили и бишкотите ще са омекнали.
Съвет: За оптимален вкус поднесете шарлотата на следващия ден, така ароматите ще са се смесили и бишкотите ще са омекнали.